INTEN-CT

Nogle personer med type 2 diabetes har en meget lav risiko for at udvikle hjertekarsygdomme og blodpropper, mens andre har en høj risiko. Det varierer fra person til person. Behandlingen er dog oftest den samme, hvilket fører til både under- og overbehandling.

Dette er baggrunden for det videnskabelige studie INTEN-CT: Ønsket og behovet for at målrette behandlingen til hver enkelt patient baseret på en grunding screening for potentielle hjertekarsygdomme.

Om undersøgelsen

Nogle personer, der lever med type 2 diabetes, har en meget lav risiko for at udvikle hjertekarsygdomme og blodpropper, mens andre har en høj risiko. Det varierer fra person til person.

Hvis du er i lav risiko, kan du måske trappe ned i medicin. Omvendt kan mere medicin og et målrettet behandlingsforløb måske forebygge blodpropper, hvis du er i høj risiko.

De nuværende metoder til at skelne risikoen er meget mangelfulde, og derfor tilbydes stort set alle den samme behandling. Dette kan både betyde underbehandling og overbehandling.

Vi vil gerne bede om et øjeblik af din tid for at invitere dig til at deltage i en videnskabelig undersøgelse om, hvorvidt en skræddersyet diabetesbehandling til hver enkelt person med type 2 diabetes kan nedbringe hjertekarsygdomme og øge livskvaliteten.

Vi ved nemlig, at type 2 diabetes er forbundet med øget risiko for hjertekarsygdomme, men vi ved også, at det varierer fra person til person.

Video om gratis undersøgelse

Om spørgeskemaet

Nogle uger før du modtager en invitation til selve undersøgelsen, sender vi et spørgeskema omkring screening for hjerte-kar-sygdom. Spørgeskemaet tager kun 1-2 minutter at udfylde.

Vi vil gerne høre, om du kunne være interesseret i sådan en scanning, og af hvilke årsager?

Din mening betyder meget for os og kan være med til at fremme behandlingen af hjertekarsygdomme for dig selv og andre med type 2 diabetes.

Video om spørgeskemaet